Staal lassen

Staal lassen

Bij staallassen wordt een lasapparaat gebruikt om elektrische stroom door het staal te leiden, waardoor het materiaal smelt en zich verbindt. De hitte die tijdens dit proces vrijkomt, zorgt ervoor dat het staal op de lasplek smelt en samenvloeit, wat resulteert in een stevige verbinding tussen de gelaste onderdelen. Dit lasproces is veelgebruikt in de metaalindustrie voor het samenstellen van diverse componenten en constructies.

TIG lassen

TIG lassen, of Tungsten Inert Gas lassen, is een lasproces waarbij een niet-afsmeltende wolfraamelektrode wordt gebruikt om het staal te verhitten en te smelten. Dit proces staat bekend om zijn precisie en hoge kwaliteit, waardoor het ideaal is voor het lassen van dunne materialen en voor toepassingen waar een strakke, nette lasnaad vereist is. Hierdoor kunnen zeer fijne en gedetailleerde lassen worden gemaakt, wat vooral belangrijk is in sectoren zoals de lucht- en ruimtevaart, de chemische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. Het proces is relatief langzaam, maar de hoge kwaliteit en duurzaamheid van de lassen maken het tot een veel toegepaste methode.

MIG/MAG lassen

MIG/MAG lassen, of Metal Inert Gas/Metal Active Gas lassen, is een veelgebruikte lastechniek die bekend staat om zijn snelheid en efficiëntie. Bij dit proces wordt een continu aangevoerde lasdraad gebruikt die als elektrode fungeert, terwijl een beschermend gas de laszone omhult om oxidatie en verontreiniging te voorkomen. 

Het verschil tussen MIG en MAG lassen ligt in het type beschermgas dat wordt gebruikt. Omdat de lastechniek verder exact hetzelfde is, scharen we MIG en MAG lassen vaak onder één noemer. Bij MIG-lassen gaat het om een inert gas, bij MAG om een actief gas. Een inert gas reageert niet met het smeltbad en een actief gas wel. Binnen het MIG/MAG lassen zijn verschillende processen mogelijk. Afhankelijk van het te lassen materiaal en de dikte, maak je een keuze voor het juiste lasproces. Dit vraagt om kennis van de verschillende de lasprocessen van lasser.

Wat wij kunnen bieden

Ervaren team 

Ons vakbekwame team, dat barst van ervaring, staat voor u klaar.

 

Goede support

Wij bieden zeer goede support en service en denken met u mee. 

 

Snelle service

Wij zijn snel in service en het bieden van de juiste oplossingen. 

nette prijzen

Bij ons betaalt u nette prijzen en wij communiceren altijd transparant.

Mantrec in het kort

Bij MANTREC zijn de mogelijkheden oneindig. Uw wensen worden nauw samen met u geïnventariseerd, waarna een maatwerk plan wordt gemaakt voor uw project. Uiteindelijk zorgen wij dat het geheel, van ontwerp tot aan de laatste details, naar wens wordt gerealiseerd. 

Ons gespecialiseerde en multidisciplinaire team staat paraat. Zowel grote als kleine projecten liggen binnen ons bereik. We beschikken over een ruime variatie aan machinerie, waardoor we in te zetten zijn voor al uw metaalbewerking. Maar hier blijft het niet bij, MANTREC is veel meer dan dat. Door de internationale ontwikkelingen op de voet te volgen zijn wij tot de meest innovatieve dingen in staat.

Ons doel is als toegewijde partner het verlengstuk te zijn van uw organisatie voor nu, maar zeker ook voor later!

Lassen

Ambitieuze opdrachtgevers

Neem contact op

MANTREC B.V.

Leemansstraat 23-6
4251 LD Werkendam
Nederland

06 30 82 07 72
info@mantrec.com 

Openingstijden: ma t/m za van 07:00 – 18:00