Engineering

Engineering

Heeft u behoefte aan een machine, of wilt u een bestaande machine laten aanpassen of repliceren, maar is er geen machine die exact aansluit bij uw wensen en eisen? Wilt u graag een product ontwerpen of heeft u een idee dat u in 3D uitgewerkt wilt hebben? Wij kunnen dit realiseren met onze moderne tekensoftware Inventor 2023, van 3D-assemblages tot productietekeningen. Onze engineers staan u continu bij, van concept tot werktekening, zodat u een eindproduct ontvangt dat naadloos aansluit op uw wensen. Wij hebben alles in huis om de ontworpen machine te realiseren. Dankzij onze jarenlange ervaring in de machinebouw en het ontwerpen van zeer verschillende machines, realiseren onze engineers op maat gemaakte machines. Naast het uitwerken van een 3D-tekening zijn we verantwoordelijk voor het creatieve proces en voeren we een uitgebreide constructieberekening uit. Hierdoor bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

Van ontwerp tot eindproduct

In samenwerking met MDIM Ingenieurs zijn wij in staat om de meest complexe projecten op te leveren. Wij werken met een gespecialiseerd team aan innovatieve oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken. Om het maximale uit uw project te halen, werken wij altijd met een gestructureerde planning. Hierdoor kunnen we zeer efficiënt te werk gaan, de kosten onder controle houden en de risico’s zo laag mogelijk houden. De ontwikkeling van machines staat nooit stil. Als gespecialiseerde machinebouwer richten wij ons op het ontwerpen, aanpassen en bouwen van machines waarmee we uw productieproces verbeteren. Wij kunnen arbeidsintensieve processen binnen uw organisatie versnellen en vereenvoudigen. De ontwikkeling van uw gewenste machine of product is een complex proces. Wij zorgen ervoor dat elk detail aansluit op uw wensen. Daarom werken wij het eindproduct in het voortraject uit in een 3D-tekening

Mantrec en MDIM Ingenieurs bedenkt, ontwikkelt en verbetert machines en apparaten voor de OEM-markt. Machines en apparaten kunnen we zelfs (laten) testen en bouwen. Van aardappelverwerking tot zuivelmachines en van afvalverwerking tot systemen voor zwaar transport. Wij stellen hoge eisen: een hoge en constante kwaliteit waarborgen is essentieel. Met co-engineering en co-development bieden wij binnen de machine- en apparatenbouw aantrekkelijke oplossingen op maat. Zo houden wij de ontwikkelkosten laag voor waardevolle technologische kennis en expertise.

Rapid Prototyping en Additive Manufacturing

Via Rapid Prototyping en Additive Manufacturing kunnen wij binnen MDIM met 3D-printers een werkbaar model maken om bruikbaarheid en gedrag te testen. We vinden het dus erg belangrijk om zo vroeg mogelijk in het engineeringsproces mee te praten en mee te denken. Zo kunnen we onze kennis en kunde beschikbaar stellen om ontwikkelingstijd en daarmee kosten te verminderen.

De voordelen van Mantrec

Ervaren team
Ons vakbekwame team, dat barst van ervaring, staat voor u klaar.
Goede support
Wij bieden zeer goede support en service en denken met u mee.
Snelle service

Wij zijn snel in service en het bieden van de juiste oplossingen. 

Nette prijzen

U betaalt nette prijzen en wij communiceren altijd transparant.

Snelle 3D-scans

Met onze 3D-scanner is het mogelijk omgevingen in 3D te documenteren en vast te leggen. Het voordeel is dat de efficiëntie en productiviteit in het werkveld wordt verbeterd. De scanner is ideaal om complexe projecten te beheren met nauwkeurige en betrouwbare 3D-weergaven. Met een meetsnelheid tot 2 miljoen punten per seconde en een geavanceerd HDR-beeldvormingssysteem kan het creëren van gekleurde 3D-puntenwolken worden afgerond in minder dan 2 minuten.

Conceptontwikkeling - steen vissen

Voor een opdrachtgever binnen de baggerindustrie hebben wij een concept ontwikkeld voor het “vissen” van bolders. De grond die gebaggerd dient te worden zit vol met verschillende soorten en maten bolders die de zuigmond niet in kunnen/mogen om verstopping te voorkomen. 

Doordat de bolders vast in de grond zitten, moest er een tool ontwikkeld worden om de bolders los te maken, uit de grond te halen en te verwerken, zodat de bolders eenvoudig uit de baggerbaan verwijderd kunnen worden. De tool heeft een afmeting van 6 meter breed en weegt ongeveer 50 ton. In samenwerking met MDIM Ingenieurs uitgevoerd.

Machinebouwbedrijf

Mantrec in het kort

Bij Mantrec zijn de mogelijkheden voor engineering oneindig. Uw wensen worden nauw samen met u geïnventariseerd, waarna een maatwerk plan wordt gemaakt voor uw project. Uiteindelijk zorgen wij dat het geheel, van ontwerp tot aan de laatste details, naar wens wordt gerealiseerd.

Ons gespecialiseerde en multidisciplinaire team staat paraat. Zowel grote als kleine projecten liggen binnen ons bereik. We beschikken over een ruime variatie aan machinerie, waardoor we in te zetten zijn voor al uw metaalbewerking. Maar hier blijft het niet bij, Mantrec is veel meer dan dat. Door de internationale ontwikkelingen op de voet te volgen zijn wij tot de meest innovatieve dingen in staat.

Ons doel is als toegewijde partner het verlengstuk te zijn van uw organisatie voor nu, maar zeker ook voor later!

Ambitieuze opdrachtgevers